Waarom wit je interieur tekort doet

Waarom wit je interieur tekort doet

We zochten op Pinterest naar afbeeldingen voor een boetiek hotel project, zodat we konden illustreren hoe we denken over het gebruik van kleur. En toen trof het ons opnieuw. Onze visie op het (grotendeels) weglaten van wit in je interieurdesign wordt duidelijk weerspiegeld op Pinterest.

Neem een kijkje met ons. Als je op Pinterest zoekt naar ‘blauwe muur’ krijg je dit:

pinterset blue wall search hotel restaurant business interior design costa blanca

WAT VALT JE OP?

Kijk naar de muren. Oké, we waren op zoek naar blauwe muren, dus ja, de muren zijn blauw. Hoeveel foto’s zie je waar je ook witte muren ziet? En hoeveel bedekt de blauwe muur het hele plaatje? Juist, bijna allemaal. En daar is een reden voor!

Het weglaten van wit creëert eenheid, warmte, vrede én diepte in een ruimte. We kijken graag naar afbeeldingen die vrede en eenheid uitstralen, iets dat Pinterest heeft begrepen! Kijk nog eens. Zie je het? Cool toch?

Kijk je graag naar ruimtes die in balans zijn? Kleuren toepassen en ze uitspreiden over de gehele ruimte is voor veel mensen een grote stap. Het is ook moeilijk om de juiste kleuren te combineren. Daarom spelen veel mensen spelen op safe met wit. De drempel is hoog om de kwast te nemen en ALLE muren te schilderen. En het plafond. En de vloer. Daarnaast is het ook weer gemakkelijk om die kwast weer op te pakken als het resultaat tegenvalt. Het zal je niet teleurstellen, vertrouw ons.

Een gekleurde muur gecombineerd met wit maakt je interieurdesign rommelig.

Kleur gebruikt door het gehele interieur schept balans.

Welke kleur past bij jou of je bedrijf? Ben je dapper genoeg om het te doen en heb je een helpende hand nodig? Be BOLD Interiors maakt je interieurdesign Pinterest waardig. Natuurlijk is dat niet het doel op zich, maar het betekent wel dat je dan een kick-ass interieur hebt en mensen je als voorbeeld zullen zien. Je afbeeldingen gaan viral. En dat is het punt, toch?