Ibiza-stijl interieurdesign 2.0

Ibiza-stijl interieurdesign 2.0

Ibiza-stijl interieurdesign 2.0; the BOLD way

Eerst wil ik je een klein stukje mee terug nemen in de geschiedenis. De architectuur van het klassieke landhuis van Ibiza, ook wel bekend als de Ibiza finca, is in de geschiedenis door veel mensen bestudeerd en gekopieerd. Het is een bouwstijl en een Ibiza interieurontwerp dat door de eeuwen heen nauwelijks is veranderd en ze weten niet eens precies wanneer de eerste huizen op deze manier zijn gebouwd.

Door een gebrek aan culturele -en economische betrokkenheid van het vasteland, moesten destijds de inwoners van Ibiza lokale middelen en kennis gebruiken als het ging om het bouwen van een huis, dat is hoe de traditionele ‘Ibiza stijl huizen’ zoals iedereen ze tegenwoordig noemt, zijn geboren.

3 Ibiza Interior Design Margot tiles

Margot, een juweel – glas waterjet mosaic in Emerald

Er zijn enkele belangrijke iconische elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bouwen of deconstrueren van een villa of finca in Ibiza-stijl. Praktisch, functioneel en vereenvoudigd zijn drie essentiële zaken die we altijd in ogenschouw nemen. Bij het afbreken of renoveren van een bestaande finca of schuur proberen we zoveel mogelijk van de oorspronkelijke structuur en materialen te behouden. Authentieke materialen die je in oude Ibiza fincas vindt, zijn oude stenen muren, muren van beton die wit zijn gepleisterd, Sabina-balken voor het plafond en Iroko kozijnen voor raam en deuren.

woman walking past blue, pink and peach Ibiza Interior Design tiles

Tegels uit onze Ibiza BOLD collectie

Nu je meer weet over de geschiedenis van de architectuur van Ibiza, wil ik dat je me naar deze eeuw volgt zodat we vertellen hoe we je villa op Ibiza naar een hoger niveau tillen.

green and black embossed Ibiza Interior Design Skull

Omdat er zo weinig ‘regels’ zijn voor de rest van het interieur, gebruiken we dit als een mooi uitgangspunt om een aantal gedurfde elementen te combineren, waardoor het Ibiza interieurontwerp meer eclectisch en meer van deze eeuw wordt. We passen meer kleuren toe dan alleen wit. Onze overtuiging is dat het gebruik van kleur in het interieur de buitenkant met de binnenkant verbindt. Waarom alleen wit gebruiken als je in zo’n kleurrijke omgeving woont?

pink bathtub in bohemian Ibiza Interior Design style bathroom

We werken met de meest geweldige meubels en stofferingen en voor de natte ruimtes zoals toiletten en badkamers hebben we fantastische handgemaakte tegels, waardoor je het gevoel krijgt dat je nooit de ruimte wil verlaten. Overal waar je kijkt, gebeurt iets. Elk detail is in balans.

blown coloured glass Ibiza Interior Design ceiling lamps

Lamps from our Ibiza Bold Collection

Zoals bij ieder goed Ibiza interieurontwerp krijg je het gevoel dat je een andere wereld binnen wandelt; je kunt je ontspannen en ronddwalen in je eigen Ibiza BOLD woning.

view of ocean and palm trees from Ibiza Interior Design Pool